KARINY jsou směsi, které dodávají cukrářským krémům výbornou stabilitu při zachování jejich vláčnosti. Používají se v kombinaci se šlehačkou, máslem nebo margarinem. Krémy připravené z rostlinných šlehaček nevysychají.
KARINY jsou také vhodné k použití u rostlinných krémů v kombinaci se sušenou želatinou.Ta dodá krémům nejen plnost v chuti, ale hlavně zajistí jejich hladkost a snadnější krájení výrobků. Řez je čistý, hladký a krémy se nelepí na nože.
Šlehačkový krém postup :250 g Kariny smíchat se 125 g vody a nechat 5 minut stát.
Pak lehce vmíchat do 500 g vyšlehané šlehačky. a nechat 5 minut stát.
Máslový krém Karina: dávkování: 500g směsi, 250g vody, 250g másla
Postup k přípravě krému :směs Karina vymícháme s vodou a necháme 15 minut bobtnat.
Změklé máslo vyšleháme. Karinu přemícháme a vše společně vyšleháme do hladkého krému.
Složení: glukóza, cukr, rostlinný olej, glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob (E1414), sušená syrovatka, rostlinný tuk, kyselina (E330), aroma, sušené mléka, emulgátor (E472), barvivo (E120,E101), pšeničná mouka.
Výživové hodnoty ve 100g: energetická hodnota 2026kJ/485kcal, bílkoviny 1,1g, sacharidy 70,2g, z toho cukry 60g, tuky 21,6g, z toho nasycené MK 18,5g