Kaltrém lze bez obav mrazit i jako máslový krém
Z Topcreamu vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém
Základní receptura: Topcream 0,5 kg + 1,5 kg vody (17 °C)
Technologický postup: Do Topcreamu vlijeme za stálého míchání metlou celé množství vody (teplota cca 17°C). Hmotu vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 10 - 15 minut, záleží na požadované tuhosti hmoty. Hotová hmota je připravena k okamžitému použití, nebo ji lze smíchat se šlehačkou, máslem či margarínem (bavorský či tukový krém). Máslový krém - k základnímu receptu přidáme povolenou kostku másla a vyšleháme do hladka.
Krémy můžeme různě obměňovat: záleží co do krému přidáte ( ochucovací pasty....)
Pokud budete chtít kakaový krém: přidáte 1 - 2 PL kakaa
Složení: cukr, modifikovaný škrob E1442, syrovátka sušená (mléko), kokosový tuk sušený (kokosový olej, glukozový sirup, mléčná bílkovina), modifikovaný škrob E1414, mléko plnotučné sušené, E401, E516, E450ii, aroma, E160a
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota 1756 kJ / 418 kcal, tuky 7,49 g z toho nasycené mastné kyseliny 6,66 g, sacharidy 83,35 g z toho cukry 55,97 g, vláknina 0,83 g, bílkoviny 3,37 g, sůl 0,15 g