Arabesque Blanc 29% - bílá čokoláda s jemnou mléčnou chutí, obohacená o jemný nádech vanilky.
Je to vynikající základ pro pěny a dokonale se hodí k ovocným vložkám. Stejně dobře poslouží při výrobě pralinek a čokoládových ozdob.
Arabesque je vysoce kvalitní čokoláda, která rychle a rovnoměrně taje, snadno se používá, chutná a dodává výrobkům elegantní lesk. Výrobky jsou také trvanlivé a odolnější vůči změnám teplot. Proces výroby sladkých specialit se stává jednodušším a spolehlivějším. Arabesque znamená snadnost a spolehlivost použití a širokou škálu aplikací. Vynikající temperovací vlastnosti usnadňují přípravu čokolády k použití.
Příklady použití: pralinky, čokoládové tyčinky, pěny, krémy, ganache, lanýže, pomazánky, horká čokoláda, ozdoby, obaly, čokoládové fontány, dorty (např. dorty, sušenky), sochy.
Použití: rozehřejte na teplotu 47°C, 2/3 hmoty zchlaďte temperancí na teplotu 27°C a přilijte zbývající 1/3 rozpuštěné hmoty.
Hmotu průběžně promíchávejte. Při zpracování by hmota měla mít teplotu 30°C. Skladujte při teplotě do 20°C.
Tip na temperování čokolády:
Lze použít mikrovlnnouá troubu nebo vodní lázeň. Obojí má svě zastánce.
Vodní lázeň je klasickou metodou, která však není bez rizika. Voda a pára, dokonce i v minimálním množství, může kvalitu čokolády změnit. Pokud se rozhodnete temperovat na páře, ujistěte se, že mísa, ve které čokoládu rozpouštíte, je větší než nádoba s vodou. Čokoládu tak bezpečně oddělíte od vody a riziko přimíchání vody se zmenší.Užití mikrovlnné trouby je jistějším způsobem. Ujistěte se ale, že je nastavena na nízký výkon, abyste předešli přehřátí čokolády. Toto je obzvláště důležité. V pravidelných intervalech rozpouštějící se čokoládu promíchávejte a nepřehřejte.
Složení: cukr, kakaové máslo (30%), sušené plnotučné MLÉKO, emulgátor E322 [SÓJA], aroma
Výrobek obsahuje STOPY MLÉKA.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota 2354kJ/563kcal, tuky 35,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 22,1 g, sacharidy 56 g z toho cukry 55, 1 g, vláknina 0, 7 g, bílkoviny 5, 5 g, sůl 0, 2 g