Arabesque Lait 34% - mléčná čokoláda s výraznou smetanovou chutí s karamelovým nádechem, ideální do pěn, ganache, pralinek. Obsahuje kakaové části (min. 34 %) a plnotučné mléko.
Arabesque je vysoce kvalitní čokoláda, která rychle a rovnoměrně taje, snadno se používá, chutná a dodává výrobkům elegantní lesk. Výrobky jsou také trvanlivé a odolnější vůči změnám teplot. Proces výroby sladkých specialit se stává jednodušším a spolehlivějším. Arabesque znamená snadnost a spolehlivost použití a širokou škálu aplikací. Vynikající temperovací vlastnosti usnadňují přípravu čokolády k použití.
Příklady použití: pralinky, čokoládové tyčinky, pěny, krémy, ganache, lanýže, pomazánky, horká čokoláda, ozdoby, obaly, čokoládové fontány, dorty (např. dorty, sušenky), sochy.
Použití: rozehřejte na teplotu 47°C, 2/3 hmoty zchlaďte temperancí na teplotu 27°C a přilijte zbývající 1/3 rozpuštěné hmoty.
Hmotu průběžně promíchávejte. Při zpracování by hmota měla mít teplotu 30°C. Skladujte při teplotě do 20°C.
Tip na temperování čokolády:
Lze použít mikrovlnnouá troubu nebo vodní lázeň. Obojí má svě zastánce.
Vodní lázeň je klasickou metodou, která však není bez rizika. Voda a pára, dokonce i v minimálním množství, může kvalitu čokolády změnit. Pokud se rozhodnete temperovat na páře, ujistěte se, že mísa, ve které čokoládu rozpouštíte, je větší než nádoba s vodou. Čokoládu tak bezpečně oddělíte od vody a riziko přimíchání vody se zmenší.Užití mikrovlnné trouby je jistějším způsobem. Ujistěte se ale, že je nastavena na nízký výkon, abyste předešli přehřátí čokolády. Toto je obzvláště důležité. V pravidelných intervalech rozpouštějící se čokoládu promíchávejte a nepřehřejte.
Složení: cukr, kakaové máslo (25 %), sušené plnotučné MLÉKO, kakaová hmota (10 %), emulgátor E322 [SÓJA], aroma
Výrobek MŮŽE OBSAHOVAT STOPY MLÉKA
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota 2335 kJ / 559 kcal, tuky 36,7 g z toho nasycené mastné kyeliny 23,3 g, sacharidy 51,7 g z toho cukry 50,5 g, vláknina 1,8 g, bílkoviny 7 g, sůl 0,2 g