Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto eshopu s tím souhlasíte.               Oznámení vypnete kliknutím na tlačítko 

close

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Doručení
0 Kč DPH
0 Kč K úhradě

Objednávka

Jahoda lyofilizované plátky 15 g Zobrazit v plné velikosti

Jahoda lyofilizované plátky 15 g

Velké a křupavé plátky lyofilizovaných jahod.

Znáte taky jako jahody sušené mrazem.

Sladké a voňavé jahody, které uzrály na sluníčku.

Na 100g sušených jahod je potřeba 1kg čerstvých jahod.

Bohatý zdroj vitamínu C po celý rok.

Balení 15 gramů v krabičce.

Více informací

Dostupnost: Tento produkt momentálně není na skladě.Kontaktujte nás s dotazem na datum naskladnění.


Informujte mě, až bude k dispozici

29 Kč

Přidat do košíku

Zakoupením tohoto produktu získáte až 2 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 2 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Výrobce
ozdobSi

Lyofilizované jahody si zachovají většinu živin, vitamínů a minerálních látek.

Jak si vychutnat lyofilizované jahody? Lyofilizované jahody můžete křupat jen tak samotné. Plátky se perfektně hodí jako svačina na výlety. Jsou lehoučké a nezkazí se ani v horku. Použijte je jako přísadu při vaření a pečení. Lyofilizované plátky jahod ozdobí dezerty a dodají svěží ovocnou chuť müsli nebo granole.

Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů. Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody. Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP). Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant. Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu. Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.

Co je to lyofilizace? Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Otáčející se reklama Otáčející se reklama

Výrobci