Návod jak vložit obrázek do objednávky:
klikněte na "přizpůsobení produktu"
vyberte soubor (fotku) z vašeho počítače a dejte "uložit"
Potom dejte Přidat do košíku
Pokud je fotka řádně vložená vidíte ji jako miniaturu v košíku. Hotovo - dokončete nákup.
Vložit jdou obrázky ve formátu GIF, JPG a PNG.
Pokud máte jiný formát obrázku a neumíte jej převést, pošlete nám jej do e-mailu.
Nejedná se o druh rýžového papíru, ale o lisovanou cukrovou hmotu (fondán).
Je silnější než jedlý papír (0,5 mm) a téměř neprosvítá. Je sladký, zářivě bílý, při teplotě nad 25°C je krásně ohebný.
K jeho přilepení se nepoužívá decorgel, ale voda nebo jedlé lepidlo.
Je nutné jej skladovat mimo dosah vzduchu a denního světla - tvrdne.
Doporučená délka skladování cca 3 měsíce.
Hodí se na potahovou hmotu, čokoládu i máslové krémy.
Pokládání na šlehačkové a tvarohové krémy nedoporučujeme začátečníkům. Po položení na šlehačkový podklad se fondánový list "rozpustí" (změkne) a spojí s podkladem, takže obrázek vypadá, že je součástí krému.
Mezi největší výhody tohoto materiálu patří předevších velmi "čistý a upravený" vzhled, sladká chuť a velmi snadné použití.
Cukrové/fondánové listy jsou vhodné na dekoraci všech cukrářských výrobků (dorty, zákusky, čokoláda, marcipán atd.).
Velmi dobře snáší zamražení.
Jedlý fondánový papír AF (bez AZO barviv)Použití:
Složení: Modifikované škroby (E1422, E1412), maltodextrin, cukr, glycerin (E422), dextróza, voda, rostlinný kokosový olej, želírující látka: celulóza (E460i, E466), arabská guma (E414), emulgátory: E471, E492, E435, aroma: vanilin, regulátor kyselosti: E330, konzervant: E202
NÁVOD NA POUŽITÍ:
Povrch potahovaného dortu zlehka navlhčete vodou až se vytvoří lepkavý film, na něj položte potištěný cukrový/fondánový list. Zkušenější mohou navlhčit nepotištěnou stranu cukrového listu, je třeba dbát zvýšené pozornosti aby nedošlo k poničení listu přílišnou vlhkostí - tisk nesmí přijít do kontaktu s kapalinou a nepotištěnou stranu nenamáčet ale pouze lehce navlhčit a vytvořit film. Na krémových podladech drží bez nutnosti vlhčení. Pokud pokládáte cukrový/fondánový list na polevu nebo čokoládu, lepte ve chvíli kdy není poleva/čokoláda ještě zcela ztuhlá a ještě trochu lepí na dotyk. Ani v tomto případě nevlhčete. Uhlaďte obrázek (nejlépe přes folii, tak aby nedošlo k rozmazání barev) a dort případně dozdobte podle vlastního uvážení. Cukrový/fondánový list můžete také lepit jedlým lepidlem, není to ale nutné. Cukrový/fondánový list nepotírejte decorgelem – nevpije se! Cukrový/fondánový list reaguje na teplotu a vlhkost, před použitím jej proto uchovávejte v uzavíratelném sáčku do teploty 25 C. Na suchu ztvrdne, v přílišné vlhkosti se rozpouští. Teplem měkne, chladem tuhne – toho lze využít při tvarování a práci s ním. Froster mu neublíží, lze zamražovat.
TIPY:
Cukrové/fondánové listy je nutné skladovat vždy uzavřené ve vzduchotěsném sáčku. Při teplotě nad 25°C měkne. Jestliže se Vám zdá fondantový list při práci příliš měkký, vložte jej na chvíli do chladu, opět ztuhne. Jestliže je naopak příliš tvrdý, ohřejte jej (stačí teplota mírně nad 30°C) nebo dejte do sáčku pod folii na které je list položen vlhký ubrousek. Sáček zavřete a nechte jej 2-3 dny takto.
TRVANLIVOST:
Při skladovaní při teplotě 15-20 °C na suchém místě je použitelný minimálně 3 mesíce, protože ale rychle tvrdne, nedoporučujeme jeho skladování mimo mrazák déle než 10 dní. Je nutné jej skladovat ve vzduchotěsném sáčku ve kterém je dodáván! Po vyschnutí ztrácí pružnost. Pokud chcete cukrový/fondánový list skladovat déle než 10 dní, doporučujeme jej zamrazit a to včetně vzduchotěsného sáčku a kartonu ve kterém je zabalem (zmražený je velmi křehký a předejdete tak možnosti jeho polámání). Po vytažení z mrazáku jej před použitím nechte při běžné pokojové teplotě pár minut povolit.