Pistáciový miňon
Suroviny
Korpus:
1.000 g Melisa-směs
750 g Vaječná melanž „21“
150 g Voda
Náplň:
1.500 g Rosette
150 g Voda
75 g Compound Pistacie
Dekorace:
500 g Fondán bílý standard
100 g Pistáciové oříšky (nebo griliáš nebo mandlové lupínky)
Výrobní postup
Korpus: Všechny suroviny dáme do kotle a šleháme na 3. rychlostní stupeň 5-8 min. Natřeme 4 pláty o velikosti 60x40 cm. Pečeme jako běžné pláty.
Náplň: V kotli vyšleháme Rosette a vodu. Nakonec vmícháme Compound.
Kompletace: Pláty promažeme náplní. Vrchní plát přetřeme fondánem obarveným na zeleno a ihned zasypeme pistáciovými oříšky.
Popis výrobku
Pastovité aroma na přírodní bázi, určené k ochucení všech druhů potravinářských hmot (těsta, šlehačky, pudinky, krémy, aj.).
Použití: 3-5% na celkovou hmotnost hmoty. Lehce vmíchat do konečné hmoty.
Složení: aromatizované části aromatizovaný přípravek, přírodní aromatizované substance, cukr, voda, glukózový sirup, pistáciové ořechy, alkohol, modifikovaný škrob E1412, nosič E1520 (1,1%), stabilizátor E415, E412, E420 (0,1%), emulgáor E472c, zahušťovadlo E413, barva E141, E100