Arabesque Noir 72% - hořká čokoláda, která se díky vysokému obsahu kakaa (min. 72%) skvěle hodí do slaných dezertů, ve kterých bude hlavní notou výrazná chuť čokolády.
Skvěle se hodí i na výrobu čokoládových korpusů a pralinek. Vysoký obsah kakaových složek (min. 58 %) bude ve výrobku patrný, nikoli však dominantní.
Arabesque je vysoce kvalitní čokoláda, která rychle a rovnoměrně taje, snadno se používá, chutná a dodává výrobkům elegantní lesk. Výrobky jsou také trvanlivé a odolnější vůči změnám teplot. Proces výroby sladkých specialit se stává jednodušším a spolehlivějším. Arabesque znamená snadnost a spolehlivost použití a širokou škálu aplikací. Vynikající temperovací vlastnosti usnadňují přípravu čokolády k použití.
Příklady použití: pralinky, čokoládové tyčinky, pěny, krémy, ganache, lanýže, pomazánky, horká čokoláda, ozdoby, obaly, čokoládové fontány, dorty (např. dorty, sušenky), sochy.
Použití: rozehřejte na teplotu 47°C, 2/3 hmoty zchlaďte temperancí na teplotu 27°C a přilijte zbývající 1/3 rozpuštěné hmoty.
Hmotu průběžně promíchávejte. Při zpracování by hmota měla mít teplotu 30°C. Skladujte při teplotě do 20°C.
Tip na temperování čokolády:
Lze použít mikrovlnnouá troubu nebo vodní lázeň. Obojí má svě zastánce.
Vodní lázeň je klasickou metodou, která však není bez rizika. Voda a pára, dokonce i v minimálním množství, může kvalitu čokolády změnit. Pokud se rozhodnete temperovat na páře, ujistěte se, že mísa, ve které čokoládu rozpouštíte, je větší než nádoba s vodou. Čokoládu tak bezpečně oddělíte od vody a riziko přimíchání vody se zmenší.Užití mikrovlnné trouby je jistějším způsobem. Ujistěte se ale, že je nastavena na nízký výkon, abyste předešli přehřátí čokolády. Toto je obzvláště důležité. V pravidelných intervalech rozpouštějící se čokoládu promíchávejte a nepřehřejte.
Složení: cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor E322 (sója), aroma
Výrobek MŮŽE OBSAHOVAT STOPY MLÉKA
Výživové hodnoty na 100g výrobku :Energetická hodnota [ kJ ] 2407 [ kcal ] 576Tuky [ g ] 44,7 z toho nasycené mastné kyseliny [ g ] 27,8Sacharidy [ g ] 33,4 z toho cukry [ g ] 25,8Vláknina [ g ] 10,6Bílkoviny [ g ] 8,1Sůl [ g ] 0