Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto eshopu s tím souhlasíte. Oznámení vypnete kliknutím na tlačítko
Zakoupením tohoto produktu získáte až 18
věrnostních bodů.
Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 18
bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě
9 Kč.
500g směsi Montana, 75-85ml vody (raději více, zahustit se dá vždy opět směsí Montana), 25g změklého 100% tuku (Omega)
Postup přípravy: všechny suroviny (tuk musí být změklý) se spojí v robotu pomocí hnětacích háků (příp. v domácí pekárně a lze ji propracovat i ručně) v mírně lepivou hmotu, která se uloží do pevnějšího igelitového pytlíku a nechá se minimálně 3 hodiny odležet (nejlépe celý den) při pokojové teplotě. Po uležení už hmota nelepí a lze s ní rovnou pracovat. Pokud potřebujete hmotu použít ihned po přípravě, použijte menší množství vody (70ml).
Nezpracované množství lze uchovávat až 1 měsíc (dobře zabalené, v chladu)
Použití na jedlou krajku:
140g směsi Montana, 90g vody, 40g změklého 100% tuku (případně bělobu, či barvivo).
Postup přípravy: vše 5 minut šleháme, až vznikne homogenní řídká hmota, kterou necháme v chladničce 2 hodiny odstát. Poté nalijeme a rozetřeme do olejem vymazané formy na jedlou krajku a necháme v troubě cca 80-90 minut při teplotě 60°C sušit. Po vychladnutí vyjmeme z formy.
Skladovací podmínky: V suchých, dobře větratelných skladech při teplotě max. 25°C, vždy uzavřené.
Barva: světle žlutá
Výživové údaje ve 100 g výrobku: Energetická hodnota: 1595 kJ (382 kcal) Tuky: 0,4 g z toho nasyc.mastné kyseliny: 0,2 g Sacharidy: 77,8 g z toho cukry: 73,3 g Vláknina: 0,0 g Bílkoviny: 14,8 g Sůl: 0,2 g